Home  -   Favorieten  -   Forum  -   E-cards  -   Links  -   Contact  -   Anekdotes  -   Liefde

Nieuws
Actuele nieuwsberichten over de Da Vinci Code

Da Vinci Code
Wat is waar?
Leonardo da Vinci
Recensies

Foto's en film
Foto's en schilderijen
De film
Wallpapers

Dan Brown
Biografie
F.A.Q.
Interviews

Boeken
Het Juvenalis Dilemma
Het Bernini mysterie
De Da Vinci Code
De Delta Deceptie

Forum
Praat mee over de
Da Vinci Code op het
forum

Mond tot mond
Geef het door. Vertel anderen over deze site!

Ook leuk:
Anekdotes.net
Anekdotes over beroemdheden uit binnen- en buitenland.

Liefde op internet
Internetdating is hot! Hier vind je tips en advies over online dating.

Relatiehobbels.nl
Test jezelf: Ben jij sexy? Is je partner trouw? Ben je jaloers?

Tarotweb.nl
Wat heeft de tarot jou te bieden? Trek een tarotkaart, speel het relatiespel of stel expliciete liefdesvragen in de Tuin der Lusten.


Code vonnis Da Vinci Code ontrafeld
Begin april 2006 vonniste de rechtbnk in Groot Brittannie in een rechtszaak die de auteurs Michael Baigent en Richard Leigh hadden aangespannen tegen Dan Brown. Volgens de schrijvers had Brown plagiaat gepleegd door ideeen uit hun boek 'The Holy Blood and the Holy Grail' te gebruiken in de Da Vinci Code.

"Onzin", oordeelde rechter Peter Smith. Daarmee leek de zaak afgedaan, tot eind april aan het licht kwam dat in het vonnis van rechter Smith een aantal cursief gedrukte letters stond, waarvan de eerste tien de woorden 'Smithy code' vormden.

Rijstebrij aan letters
Er bleken nog meer cursieve letters in het vonnis te staan. Die vormden samen de rijstebrij 'jaeiextostgpsacgreamqwfkadpmqzvz'. Niemand kon wijs worden uit deze mysterieuze riedel. Tot advocaat Dan Tench en de krant The Times melden dat ze de oplossing gevonden hebben. Tench, die de Smithy code aan het licht bracht, zei de oplossing te hebben gevonden in het boek van Brown. Met behulp van het algoritme waarop de rij van Fibonacci is gebaseerd, kon Tench de code naar eigen zeggen kraken.

Zodoende ontstaat de tekst: 'Jackie Fisher who are you Dreadnought'.

Admiraal Fisher
De gekraakte code is een verwijzing naar John 'Jackie' Fisher, een negentiende-eeuwse admiraal die de Britse marine moderniseerde door onder meer het oorlogsschip Dreadnought te laten bouwen. Smith is een bewonderaar van de admiraal.

De rechter heeft inmiddels bevestigd dat de juiste oplossing is gevonden. In een e-mail stelt de rechter dat hij zich heeft laten inspireren door het feit dat het bij de start van het proces in februari honderd jaar geleden was dat de Dreadnought te water werd gelaten. Volgens Smith was dat een zeer belangrijk moment in de Britse geschiedenis dat niet de aandacht krijgt die het verdient.Copyright - Privacybeleid