Home  -   Favorieten  -   Forum  -   E-cards  -   Links  -   Contact  -   Anekdotes  -   Liefde

Nieuws
Actuele nieuwsberichten over de Da Vinci Code

Da Vinci Code
Wat is waar?
Leonardo da Vinci
Recensies

Foto's en film
Foto's en schilderijen
De film
Wallpapers

Dan Brown
Biografie
F.A.Q.
Interviews

Boeken
Het Juvenalis Dilemma
Het Bernini mysterie
De Da Vinci Code
De Delta Deceptie

Forum
Praat mee over de
Da Vinci Code op het
forum

Mond tot mond
Geef het door. Vertel anderen over deze site!

Ook leuk:
Anekdotes.net
Anekdotes over beroemdheden uit binnen- en buitenland.

Liefde op internet
Internetdating is hot! Hier vind je tips en advies over online dating.

Relatiehobbels.nl
Test jezelf: Ben jij sexy? Is je partner trouw? Ben je jaloers?

Tarotweb.nl
Wat heeft de tarot jou te bieden? Trek een tarotkaart, speel het relatiespel of stel expliciete liefdesvragen in de Tuin der Lusten.


Nieuws - Rechter: geen plagiaat
Dan Brown, de schrijver van de bestseller de Da Vinci Code, heeft geen plagiaat gepleegd. Twee auteurs van een boek uit 1982 beweerden dat Brown gebruik heeft gemaakt van de ideeen uit hun boek.

Michael Baigent en Richard Leigh claimden dat Brown voor de Da Vinci Code hun eerder gepubliceerde ideeen heeft gestolen.

Michael Baigent en Richard Leigh stelden in hun nonfictie-boek 'Holy Blood, Holy Grail' uit 1982 dat Jezus Christus een kind had. Zij gingen uit van de theorie dat Jezus en Maria Magdalena waren getrouwd en in feite tot op heden nazaten hebben. Dan Brown gebruikt deze ideeen ook in de Da Vinci Code.

De Britse rechter vond echter dat er van plagiaat geen sprake was en verklaarde de eis niet ontvankelijk. Na de uitspraak zei Brown dat hij de eis zo onzinnig vond,dat hij niet begreep dat de twee auteurs aan de rechtszaak waren begonnen.

De kosten voor de twee auteurs die de aanklacht indienden bedragen ruim 1,4 miljoen euro. Maar de verkoop van hun eigen boek is door de publiciteit wel omhooggeschoten.

Wie zijn die Leigh en Baigent eigenlijk?
Michael Baigent en Richard Leigh schreven in 1982 samen met Henry Lincoln het non-fictieboek 'The Holy Blood and the Holy Grail', in het Nederlands vertaald als 'Het Heilige Bloed en de Heilige Graal'. In dit boek wordt voor het eerst de stelling geponeeerd dat Jezus getrouwd was met Maria Magdalena en dat de heilige graal niets anders is dan de bloedlijn van Jezus.

In de Da Vinci Code wordt die gedachte door Dan Brown omarmd en verder uitgewerkt. Dan Brown heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zich bij het schrijven van de Da Vinci Code heeft laten leiden door 'The Holy Blood and the Holy Grail'. Sterker nog: een van de hoofdpersonen in de Da Vinci Code heet Leigh Teabing: Leigh is een verwijzing naar Richard Leigh. Teabing is een anagram van Baigent.Copyright - Privacybeleid