Home  -   Favorieten  -   Forum  -   E-cards  -   Links  -   Contact  -   Anekdotes  -   Liefde

Nieuws
Actuele nieuwsberichten over de Da Vinci Code

Da Vinci Code
Wat is waar?
Leonardo da Vinci
Recensies

Foto's en film
Foto's en schilderijen
De film
Wallpapers

Dan Brown
Biografie
F.A.Q.
Interviews

Boeken
Het Juvenalis Dilemma
Het Bernini mysterie
De Da Vinci Code
De Delta Deceptie

Forum
Praat mee over de
Da Vinci Code op het
forum

Mond tot mond
Geef het door. Vertel anderen over deze site!

Ook leuk:
Anekdotes.net
Anekdotes over beroemdheden uit binnen- en buitenland.

Liefde op internet
Internetdating is hot! Hier vind je tips en advies over online dating.

Relatiehobbels.nl
Test jezelf: Ben jij sexy? Is je partner trouw? Ben je jaloers?

Tarotweb.nl
Wat heeft de tarot jou te bieden? Trek een tarotkaart, speel het relatiespel of stel expliciete liefdesvragen in de Tuin der Lusten.


Nieuws - Katholieke website met 'waarheid' over Da Vinci Code
De Rooms-Katholieke Kerk in Nederland heeft een website geopend waar liefhebbers van The Da Vinci Code kunnen lezen dat het boek en de verfilming vol staan met onzin over het leven van Jezus. Volgens de kerk is de site bedoeld om het 'echte' verhaal over Jezus te vertellen.

De makers van www.davincicodefan.nl willen door de wetenschappelijke pretenties en zogenaamde historische feiten van schrijver Dan Brown heenprikken, schrijven ze op de site.

Dit is ook de reden dat de rooms-katholieke kerk nu breekt met de gewoonte om niet te reageren op kunstuitingen waarin het geloof een belangrijke rol speelt. Meestal is wel duidelijk dat dit producten van de verbeelding zijn, maar Brown suggereert zijn roman te baseren op wetenschappelijk onderzoek.

"Wie uit De Da Vinci Code put voor een tentamen kunstgeschiedenis, geschiedenis of theologie aan een willekeurige Nederlandse universiteit, zal met een dikke onvoldoende naar huis gaan", werpt het Rooms-Katholieke Kerkgenootschap tegen. De website wil onder meer weerleggen dat Jezus niet de zoon van God was, maar een gewoon mens die getrouwd was met Maria Magdalena.Copyright - Privacybeleid